Rüyada İmar Etmek Görmek

Seyyid Süleyman: Mescid’ül Haram, Mescid-i Nebevi ve Beyt’ül Mukaddes’ten birinde onarım yaptığını gören, Allah katında kabul edilecek bir hayır yapacağına delalet eder.

Değeri ve mevkisi artar. Dünya hayatında ki yapacağı işlerde daha dikkatli davranmaya çalışır. Bir camii ve mescidi Allah (C.C.) rızası için tamir eden kimse; takva sahiplerinden olur.

Mescit, minare, tekke gibi bir yerin mamur olduğunu görmek; din yolunda sağlamlaşmaya işarettir. Bir rivayete göre, o bölgenin başında bulunan devlet başkanının feraha ermesine delalet eder.

Cafer-i Sadık buyurmuştur ki: Bu rüya, dört türlü tabir olunur. Bunlar: Dünya işlerinde kolaylık ve iyilik, iyilik ve menfaat, murada nail ermek, ticaret ve kazançta bolluk.

Rüyada bir kemer yaptığını gören, hizmetli sahibi olur. Tamir edilmesi icap etmeyen bir yeri imara çalışan, nefsine ağır gelen bir şeyi yükleyeceğine delalet eder.

Kirmani diyor ki: Bir aş evini veya bunun gibi bir hayır müessesesini imar eden, ahireti istiyorsa; güzel ameller işler. Dünyadan talebi varsa; huzura erer.

Bir evi yahut içinde oturulacak başka bir şeyi imar eden, haram ya da helal yoldan bir kadınla birliktelik yaşar. Vefat etmiş babasının bir şeyi tamir edip yükselttiğini gören; ölmüş olan babasının huyunu alır. Şayet babası hayatta ise, rüya ona aittir.

Evinde veya bulunduğu mahalde işçilerin çalıştığını görenin, akrabaları ile arasında bir husumet meydana gelir ya da arkadaşıyla yolları ayrılır.

İmar Etmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir