Rüyada Domates Görmek

Ayrıca bkz: Sebze

Rüyada domates görmek çabucak gelecek olan helal kısmettir. Domates ne kadar güzelse kısmet de o kadar güzeldir.

Rüyada bir bahçeden domates topladığınızı veya bir satıcıdan domates aldığınızı görmek, sizi ve ailenizi sevinç ve mutluluğa götürecek bazı haberlerin kapınızda olduğuna delalet eder. 

Bazı alimler buyurmuşlardır ki: Rüyada kırmızı domates görmek altına; rüyada yeşil domates görmek ise paraya delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada mevsiminde domates görmek bereket ve bolluğa işarettir. Rüyada domatesi mevsim dışında görmek, bereketin uzun süreli olmayacağını bir süre sonra gelecek olan geçim sıkıntısına işarettir. Rüyada görülen domates ne kadar güzelse kısmet de o kadar güzeldir. 

Rüyada domates çorbası yapmak kışın sıcak ve harcamaların az olacağı ve maddi durumunuzu çok zorlamayacağı anlamına gelmektedir.

Domates

“Rüyada Domates Görmek” üzerine 19 yorum

  1. Rüyamda bir kasa dolusu domates bitkisi gördüm ve bu bitkiden domates topluyordum hepsi kırmızı ve çok taze idi. Ben topladıkça yenisi çıkıyordu, sonra korktum ve toplamaktan vazgeçip annemin yanına koştum. Yorum yaparsanız sevinirim.

  2. Rüyamda elimde domatesle tepeye çıkıyordum. Arkadaşlarımın da eilnde vardı, bana verdiler. Bu ne anlama gelir?

  3. Dalgamı geçiyorsunuz rüyamda domates gördüm başta ne hayırlı ne kadar güzel şeyler yazıyor sonra söze yeni başlar gibi domates görmek hayırsızdır diye yazıyorsunuz. Hangisini kabul edelim kafamıza göre mi takılalım yani. Nedir bu terbiyesizliğin alemi yok ki adam gibi hayırlı mübarek insanların yaptığı tabirler üzerine bir şeyler yazın saçma sapan bizi oyalamayın kardeşim!

    1. Yeşim Hanım merhaba, haklısınız derleme sonrasında yine rüya konusunda bütün alimlerin tabirleri üstüne çalışmalar yapan uzmanlar tarafından tabirler çelişkilerinden arıldırılıyor. Ancak çok fazla sayıda tabir olduğu için ve güncellemeler sürekli yapıldığı için dediğiniz durumlar olabiliyor. Rüyanızı detaylandırarak yazabilirseniz, rüyanızın yorumunun yapılmasına özen gösterilecektir. Sevgi ve saygılarımızı sunarız.

  4. Ben evliyim ve eşim hamile. Rüyamda eşimle birlikte ve tanıdığım bazı arkadaşlarla telaşlı bir şekilde bilmediğim bir yere gidiyoruz ve yolda zaman daraldığı için eşimi arkadaşımın motoruna bindirim. Arkadaşımla birlikte gönderiyorum daha sonra ben de gidilecek yere ulaşıyorum. Bilmediğim bir ev ve güya evimizmiş. Eşim sofra hazırlamış, sofrada da iri iri güzel domatesleri dilimlemiş yemeğe oturuyoruz. O sırada bir kadın geliyor. Komşumuzmuş bizle daha samimi olmak istiyor. Fakat ben ve eşim hoşlanmadığımız için samimi davranmıyoruz. Saygı mesafesinde durup kadına biraz domates verip gönderiyoruz. O sırada kadının cini bizim niyetimizi kadına söylemiş. Kadın bizim onunla görüşmeyeceğimizi anlayınca verdiğimiz domatesleri geri veriyor ve onun yerine evdeki bir poşet dolusu domatesleri alıyor. O an ona cevap veremiyorum, susuyorum ve sabırlı bir şekilde “Ben sizi kapıya kadar geçireyim” diyorum. Bir ara aklımda domateslerin parasını istesem mi diye düşünüyorum ama hiçbir şey istemiyorum. Seni çok fazla burada görmek istemiyoruz gibi bir yüz ifademle kadını kapıdan gönderiyorum. Daha sonra eşimle başka bir odaya geçiyoruz ve çocuğumuz olmuş ve onu kucağımıza almış seviyoruz. O sıra bulunduğumuz oda da bir ışık yansıması oluyor ve insan kılığında bir cin bulunduğumuz odanın deliğinden bir anda çıkıyor. Bizi korkutmuyor ama eşim ve ben de bir tedirginlik yaşıyoruz. Bebeğimizi kucağına alıyor ve “Benim adım Murat” diyor. Bebeğimizi camın kenarına götürüp orada sevip bizi tedirgin ediyor çünkü elinden kayıp gitse bebeğimiz düşecek. O sıra “Murat yapma” diyorum. Bebeğimizi elinden alıp, eşime veriyorum. Ertesi gün evden çıkmışız hava aydınlık güneşlik. Sokak cadde gibi bir yerdeyiz. Dün yaşadıklarımızı eşime anlatmaya çalışıyorum. Eşime diyorum ki “O kadın neden domateslerin hepsini aldı biliyor musun?” diyorum. “Cin ona söyledi kadını istemediğimizi kadın da durumu anlayınca domateslerimizin hepsini aldı” diyorum eşime. “Daha fazla zarar vermesin diye domatesleri almasına ses çıkarmadım.” dedim eşime. Daha sonrasında kendimi bir camide görüyorum ve Veysel Karani Hazretlerinin türbesine bakıyorum. Camide bana özel oturma yeri ayırmışlar Veysel Karani hazretlerinin türbesine bakıp olanları düşünüyorum. Rüya bu kadardı. Yorumlayabilirseniz sevinirim. Saygılar.

  5. Selam… Rüyamda kasalar dolusu üst üste istiflenmiş, kıpkırmızı, oldukça canlı domatesler satıyordum. Kasaların boyu merdiven şeklinde sıralanmış hatta boyumu aşacak şekilde ama oldukça fazlaydı.

  6. Rüyamda bir geminin her tarafını domateslerin kapladığını ve o domatesleri yağmalamaya çalışan kişilerden kurtardığımı gördüm yani domatesleri topluyordum. Domatesler kırmızıydı. Yorumlarsanız sevinirim.

  7. Sormak istediğim, rüyamda domates ve biberin fidesini, gerçekte uzun zamandır kullanmadığımız tarlaya dikmemin ne anlama geldiği ve bu sırada toprağa gömülü olan büyük zehirli balık kılçığı bulmam ve o yerden yılan çıkması sonra kaçmaya çalışmam.

  8. Irmak gibi bir su var çok mavi değil sığ. Oradayım başka insanlar da var. Ben de, başkaları da, o ırmağın içinden taşa benzeyen çamurlu meyveler var bu meyvelerden bulmaya çalışıyoruz. Ben bir tane alıyorum içini kesiyoruz ve içinden domates çıkıyor. Çok güzel domatesler sanki o taş domatesi saklamak için bir koruma gibiydi. Yorumlarsanız sevinirim.

  9. Rüyamda evimizin karşısındaki yerde bir arsa soğan, hemen arkasında da bir o kadar domates. Kayınpederim bu soğanları iş makinasıyla toprağa deldirip kışlık toprağın içine koyuyoruz.

  10. Selam, rüyamda sevdiğimin bana kırmızı bir domates verdiğini gördüm. Domatesin sapında benim adım yazılıydı. Bu neye işarettir?

  11. Selamünaleyküm. Ben hoşlandığım bir kız için istihareye yattım. Ve rüyamda biz kızın evine gitmiştik kız bize menemen yapmıştı. Acaba ne anlama geliyor bir fikri olan var mı?

  12. Merhaba. Ben de dün rüyamda görüyorum ki elimde iki tane domates var. Domateslerden birinin tarafı çürümüş ben de onu çöpe atıyorum. Renkleri de kırmızıydı. Bana bu rüyayı yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir