Rüyada Göz Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada göz görmenin yedi tabiri vardır: 1-Aydınlık 

2-Hidayet 

3-İslam

4-Evlat 

5-Mal 

6-İlim 

7-İman.

Allame Meclisî: Rüyada yerinden çıkarılmış göz görmek, vatanınızdan uzaklaşacağınıza delalet eder. Rüyada gözlerinin kör olduğunu görmek, bir yakınınızın vefat edeceğine işarettir.

İbn-i Sîrîn: Göz, basireti ile hidayet yolunu bulan kimseye işarettir. Mavi göz bidate; siyaha çalan mavi göz evlada; iki göz iki evlada delalet eder. Rüyada kör olduğunuzu görmek, doğru yoldan sapacağınıza veya evladınızı kaybedeceğinize işarettir. (Bkz: Mavi Gözlü (Birini) Görmek)

Rüyada tek gözünün kör olduğunu görmek; ahiretinize yönelik amellerinizin yarısının yok olduğuna veya herhangi bir uzvunuzla büyük günah işleyeceğinize veyahut da büyük bir musibet yaşayacağınıza işarettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada tek gözlü olmak görmek manası için sayfayı ziyaret ediniz.

Kirmanî: Rüyada gözüne sürme çektiğini görmek, dinin maslahatına olan şeyleri arayacağınıza işarettir. Süslenmek için göze sürme çekmek, saygınlık elde etmek için kendinizi dindar biri olarak göstermeye çalışacağınıza delalettir.

Rüyada göze sürme çekmek için birinin size sürme verdiğini görmek, mal elde edeceğiniz anlamına gelir. Rüyada gözün ışığının azaldığını görmek, gizli ve açık nifak edeceğinize delalettir.

Rüyada vücudunda çok sayıda göz olduğunu görmek ve her şeyi çok iyi görebildiğinizi görmek, inancınızın güçleneceğine, farzları ve sünnetleri yerine getireceğinize işaret eder.

Rüyada birinin sizin gözünüzü çıkardığını görmek, büyük bir musibet göreceğinize işarettir.

Cabir Mağribî: Gözünüzün demirden olduğunu görmek, hayâ perdenizin yırtılacağına işarettir. Her iki gözünüzün açılmayacak kadar şiştiğini görmek, size karşı olan biriyle arkadaş olacağınıza delalettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada göz kırpmak görmek manası için sayfayı ziyaret ediniz.

Rüyada gözünüzün ışığının zayıfladığını görmek, ibadet konusunda zarar göreceğiniz anlamına gelir. Gözlerinizin yerinden çıkarıldığını görmek, ahiretten yana nasipsiz kalacağınıza işarettir.  Yüzünüzde bir göz olduğunu görmek, dinî açıdan size zarar verecek bir söz işiteceğiniz anlamına gelir.

Rüyada kara gözlü birinin gözlerinin maviye dönüştüğünü görmek, durumunuzun kötüye gideceği anlamına gelir. [“O günde Sura üflenir ve biz o zaman günahkârları, gözleri (korkudan) gömgök bir halde mahşerde toplarız.”[112]

Rüyada gözlerinizin hiç beyazlık kalmayacak şekilde tamamen karardığını görmek, kibirleneceğinize ve fitneye düşeceğinize işarettir. Rüyada bir göze darbe aldığınızı görmek, çocuklarınızın başına bir bela geleceğine işarettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada gözün zayıf görmesini görmek, manası için sayfayı ziyaret ediniz.

Rüyada birinin elini uzatarak gözünüzü çıkardığını görmek; çocuğunuzun sizi doğru yoldan çıkaracağına, haram yollara karışacağına delalet eder. Rüyada gözünüzü elinize almak; malınızın telef olacağına, çocuğunuzun zarar göreceğine ya da günah işleyeceğinize bir işarettir.

Rüyada gözden kan geldiğini görmek, çocuklarınızdan yana üzüleceğinize ve malınızın azalacağına işarettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada kan görmek, manası için sayfayı ziyaret ediniz.

İsmail Eş’as: Gözünüzün kulak, kulağınızın da göz olduğunu görmek; kızı olan dul bir kadınla evleneceğinize ve her ikisiyle de cinsel ilişkiye gireceğinize işarettir. Gözünüzün avucunuzda olduğunu görmek; mal/mülk elde edeceğinize, para kazanacağınıza işarettir.

Rüyada gözün ağardığını görmek, üzüntü ve sıkıntı yaşayacağınıza işarettir. “Onlardan yüz çevirdi, ‘Ah Yusuf’um ah!’ diye sızlandı ve kederini içine gömmesi yüzünden gözlerine beyazlık geldi.”[113]

Rivayet edilir ki; bir gün adamın biri Hz. Danyal’ın (A.S.) yanına gelerek, “Ey peygamber, rüyamda sağ gözümün sol gözümü öptüğünü gördüm!” dedi. Bunun üzerine Hz. Danyal (A.S.), “Allah’tan kork ve tövbe et! Bundan böyle komşuna ihanet edip de onun hanımına kötü gözle bakma. Tövbe et ki Allah’ın azabından güvende olasın” dedi. Adam daha sonra tövbe etti ve bir daha da komşusunun hanımına kötü gözle bakmayacağına dair söz verdi.

Çağdaş Ulema: Gözler, rengine ve durumuna göre şöyle tabir edilir:   Rüyada görmeyen gözler, sevindirici habere; kızarmış gözler kara sevdaya; mavi gözler büyük aşka; siyah gözler tedbirli davranmak gerektiğine; yorgun gözler ise fakirliğe işaret eder.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada kör olmak görmek, manası için sayfayı ziyaret ediniz.

Rüyada göz yumduğunu görmek: “Mümin erkeklere söyle gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar.” (Nur, 30) mealindeki ayet-i kerimenin gereğince Allahu Teâlâ’nın emir ve yasaklarını tutmaya delalet eder.

Rüyada göz görmek ne demek: İnsanın iman nuruna, kalp gözüne, feraset ve sezgi gücüne işarettir. Göz ucuyla bakmak, kin ve nefrete; birçok gözü kalmak, dindar ve salih kul olmaya delalet eder.

Rüyada tek gözlü olduğunu görmek; meselelere tek yönden bakmaya, yalnız bir taraftan menfaat beklemeye, dinen zayıflamaya, erkek kardeşi yahut çocuğu varsa birinin ölmesine yahut doğru sözlü, mümin bir kimseye işaret eder.

Rüyada gözlerini yitirmek, yardım görmeye yahut çocuğun vefat etmesine yahut kendisini ilgilendirmeyen şeylere bakmamaya; şaşı göz üçkağıtçı ve yalancı insan; güzel göz sevinç, neşe ve akıllılığa, iman ve ilim aydınlığına işaret eder.

Rüyada çirkin göz görmek, kötü söz ve nazara; kirpikleri yolunmuş göz dine zarar vermeye; bir kirpiğinin yolunması, kendini rezil etmek isteyen düşmana; sağ göz erkek, sol göz kız çocuğuna işarettir.

Rüyada gözünü çıkardığını görmek, bir çıbanı deşmeye ve bir iltihabı akıtmaya işarettir. Göz oymak, uzun ömre; göze perde inmesi, üzüntü ve kedere, buna sabrederek erişilecek ecir ve mutluluğa delalettir.

Rüyada göz kapaklarını görmek, malı koruyan her türlü tedbire ve onu güvenceye alan zekata; göz kapakları sevinç ve mutluluk sebebi olan şeylere; göz kapaklarının kenarı din ve imanı koruyan tedbir ve amellere; gözde görülen çapak çocuğa işarettir.

Rüyada gözün zayıf görmesi, haramlardan mümkün mertebe kaçınmaya; gözleri yummak, haramlardan kaçınıp, farz ibadetleri yerine getirmeye; göz ağrısı ve onda gözlenen hastalık ve çirkinlik din ve dünyalıktaki noksanlığa, gerçeklere gözlerini tıkayıp batıl şeylerle ilgilenmeye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Gözyaşı)

Rüyada renkli göz görmek, size zarar vermek isteyen bir kişinin sizi gözetlediğine haber verir. Bu rüya, birinin sevgilinizi elinizden almaya çalıştığı anlamına da gelir.

Rüyasında bir çift güzel göz gören kişi, büyük birisi tarafından korunuyor demektir. Kişinin kendine güveneceğine ve sıkıntılarını aşacağına işarettir. Çirkin göz ise sinsi düşmandır. Göz kapanır ise insan bir zarara uğrar. Göz rüyalarına dikkat etmek gerekir. Gözler din ile yorumlanır. 

Rüyada kendisini kör olarak görmek veya gözünün çıkmış olduğunu görmek, büyük bir günah işlemekle yorumlanır. Bir rivayete göre, dünyada mutluluğu geniş ve rızkı bol olur. Diğer bir söylentiye göre de evlatlarını kaybeder. Bazı yorumcular, bu rüyayı gören kişi hakkında marifeti az ve kimsenin kıymetini bilmez olarak yorumlamışlardır. 

Rüyada iki gözünün beyaz olduğunu gören, uzun zaman boyunca keder içinde kalır. Ebu Said El-Vaiz’e göre; göz insanın dine inanışı, kötüyü iyiden ayırışı ile yorumlanır. Rüyasında gözlerini değişmiş şekilde görmek, görüş kudretinin zayi olacağına işarettir. 

Rüyada gözlerinin kapanmış olduğunu görmek, hüzne ve kendi dininden çıkıp başka bir dine gireceğine, Kur’an okumasını unutmaya yorumlanır. Kör iken görmekte olduğunu görmek, hak dinine gireceğine işarettir. 

İbn-i Kesir’e göre; gözü kör bir adamı rüyada görmek, gurbete çıkacağına delildir. Gözlerinde bir hastalık olduğunu görmek, evlada yorumlanır. Sağ göz erkek, sol göz ise kız çocukları demektir. Rüya buna göre tabir edilmelidir. Kör bir adamı elinden tutup gezdirmekte olan kimse kötü yola düşen birini selamete çıkarıyor manasına gelir. 

Rüyada tek gözlü bir adam görmek, hayra yorulmaz. Çünkü iblis tek gözlüdür. Deccal da öyledir. Gözlerinden hasta olduğunu gören eğer zengin ise malının bir kısmı elinden gider.  Bir rivayete göre de hastalanır. 

Rüyada gözlerinde ağrı olduğunu gören, dininde fesada düşer. Ölüme yaklaşır. Ağrının azlığı ve çokluğu bu yorumun şiddetli veya şiddetsiz olduğunu gösterir. Rüyada göz ağrısı olanın bu ağrısının geçtiğini görmesi, hasta ise iyileşeceğine dini zayıfsa kuvvetleneceğine delalet eder. 

Rüyada gözlerinin kulaklarına kadar uzandığını gören kimse kör olur. Gözünde kırmızılık gören kimse başkasının hiddetine muhatap olur. Gözünün patladığını gören, işlediği bir suçtan dolayı ceza görür. İki gözünün birden patladığını gören sevdiklerinden ayrılır yahut mal, evlat, ev gibi sevdiği şeylerden birinde istemediği bir halle karşılaşır. 

Rüyada gözün patlaması, bazen uzun ömürle de yorumlanır. Göz çıkarmak da bir göz hastalığına tutulacağına delalet eder. Rüyada tek gözlü olduğunu görmek, yarı malının elinden çıkmasına veya büyük bir günaha girdiğine veya yarı ömrünün eksikliğine delildir. Bu rüya sahibinin eğer evladı varsa ölür. 

Rüyada gözleri büyük bir kadınla evli olduğunu görmek, ahmak ve cahil bir kadınla evleneceğine işarettir. Gözlerini tedavi ettirdiğini gören beş olaydan biri ile karşılaşır. Dini kuvvetlenir, malı artar, yolcusu gelir, çocuğu olur ve gözleri kuvvetlenir. 

Rüyada süs için gözlerine sürme çektiğini gören kimse, kendisine ün getirecek iyi bir iş yapar, bekar ise evlenir; fakir ise eline helal mal geçer. Bir başka rivayete göre de gözlerine sürme çeken iki kadınla evlenir. Uygun olmayan bir şeyle gözlerine sürme çeken zina eder. 

İbn-i Kesir ve Nafi’ye göre; insanın gözü evladı, pek sevdiği karısı ve eşidir. Gözünde ağrı olduğunu görmek, dinde noksanlık demektir. Bu noksanda derece, gözünün kör olduğunu görmesi ile ölçülür. Böyle bir rüyayı gören eğer çok dindar ise, namaz ve niyazını aksatmamasına dair bir ihtardır. 

Rüyada iki gözden ziyade gözü olduğunu gören kimse zengin olur. İbn-i Fezale’ye göre, insanın gözü halinin ölçüsüdür. Göz rüyası rakip ile ölçülür. Gözünü başka birisinin alıp götürdüğünü görmek, bir hastalığa tutulmakla yorumlanır. 

Rüyada gözlerini tedavi ettirdiğini görmek, dilini tutması için ihtardır. Bir rivayete göre de halini ıslah eder, çok seveceği bir oğlu dünyaya gelir; gurbette bir sevdiği varsa döner veya ondan iyi bir haber alır. Gözlerinin görüş kuvvetinin herkesten daha iyi olduğunu gören kimse, din hususunda makbul sayılır. Eksik olduğunu görmek ise bunun aksidir. 

Rüyada gözünde leke olduğunu görmek, halk arasında iyi bir nam bırakmadığına ve sevilmediğine işarettir. Gözlerinin beyaz olduğunu gören, kedere uğrar veya sevdiklerinden ayrılır. Gözlerinde beyaz olduğunu ve bunun gittikçe açıldığını iyileştiğini gören kimse, uzun müddetten beri kaybettiği bir sevdiğine, akrabasına kavuşur. Eğer kederli ve sıkıntılı ise bunlardan kurtulur, feraha kavuşur. 

Rüyada gözünde sarı bir leke oldugunu gören kimse bilmediği bir suç işlemiştir, tövbe etmelidir. Kalbinde bir göz olduğunu görmek, o kimsenin iyi yolda olduğuna işarettir. Gözlerini yediğini görmek, malını yemek ile yorumlanır. 

Rüyada gözlerinde kirpik olmadığını görmek, şeriata aykırı davrandığına ve Allah’ın inayetinden yoksun olduğuna yorumlanır. Göz kapaklarının kenarlarının beyazlandığını görmek, baş kısmında bir azasının hastalanacağına işarettir. 

Rüyada vücudunun herhangi bir yerinde bir veya birkaç göz olduğunu görmek, mal ile tabir olunur. Bazı yorumculara göre; güzel göz sihire, büyüye, ölüme veya hayata delalet eder. Bazen gözler bütün yakın akrabalara işarettir. 

Rüyada gözlerini güzel olmuş görmek, hidayete erişmekle, ilim sahibi olmakla tabir edilir. Eğer oğlu, eşi veya sevdiklerinden birisi hasta ise iyileşir. Rüyayı gören Hristiyan ise İslamiyet’i kabul eder, fakirse zengin olur. Eğer tüccar ise çok kazanır. Memursa, rütbesi büyür. Olduğundan daha büyük bir gözü olduğunu veya başka birinde böyle bir göz olduğunu görmek, Allahu Teala (C.C.) Hazretleri tarafından hidayete eriştiğine delildir. 

Rüyada gözlerinin yerinden fırlayıp bir kişinin üzerine düştüğünü görmek, o kişiyi iyice tanıyacağına işarettir. Gözünde herhangi bir noksan, eksik olduğunu görmek, işinde bir zarardan şikayet edeceğine delildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen göz, kişinin dini ve hidayet ve sapıklık yolunu gören kalp gözüdür. Rüyada gözlerinin kör olduğunu gören kimsenin, çocuğu ölür. Bu rüyayı gören fakir veya hapisteyse, yaptığı işi bir daha yapmayacağına işaret eder. Eğer bu rüyayı gören bir felakete uğramışsa, o kimse kendisini felaketten kurtaracak birisini bulacağına işaret eder. Eğer bu rüyayı yolculuk yapmak arzusunda bulunan veya o anda yolculukta bulunan bir kimse görürse, o kimsenin bir daha vatanına dönmeyeceğine işaret eder. 

Rüyada bir topluluğun birbirleriyle kavga yaptıklarını ve kendisinin de kör olduğunu gören kimse, kendisiyle uğraşan kimseleri görmez. Rüyada gözlerinin yabancı bir kimsenin gözleri olduğunu görse, o kimsenin gözlerinin görmeyeceğine ve başka birisinin ona yol göstermesine işaret eder. Eğer rüya sahibi o yabancıyı tanıyorsa, onun kızını alır veya ondan bir hayır görür. 

Bir kimse rüyada iki gözünün de kucağına düştüğünü görse, o kimsenin erkek kardeşi, oğlu vs. gibi akrabası ölür. Rüyada gözlerinin ağrıdığını görse, o ağrı onun dininde yaptığı eksiklik ve kusurdur. Gözsüzlüğün noksanlığa işaret etmesi daha fazladır. Borçlu olan bir kimse rüyada gözünü kaybettiğini veya kör olduğunu görse, namazını terk etmesi veya zekatın vermemesi ya da bir günah işlemesi sebebiyle o kimsenin dinine zarar erişir. (Bkz: Gözsüz Fare)

Çocuğu olmayan salih bir kimse rüyada gözlerinden rahatsız olduğunu görse para yönünden zarara uğrar. Rüyada gözleriyle yürüdüğünü gören kimsenin hasta olacağına işaret eder. Rüyada gözlerine ilaç sürdüğünü gören kimse, dinini ıslah eder. Bazı tabirciler, rüyada kendi gözlerine ilaç sürdüğünü gören kimse, malını ıslah eder, bazıları da o kimsenin bir çocuğu dünyaya gelir ve o çocuk onların gözlerinin ışığı olur, dediler. Bazı tabirciler ise eğer o kimsenin sürülmüş ve kaybolmuş bir erkek kardeşi varsa, onu arzu eder ve onun sağlık haberini alarak sevinir, dediler. Bir kimse rüyada gözünün insanların zannettiklerinden daha fazla kuvvetli ve keskin olduğunu görse, o kimsenin dinen gizli olan durumu görünüşünden daha hayırlıdır. 

Rüyada gözlerinde beyazlık bulunduğunu gören kimseye, üzüntü ve keder erişir veya sevdiği bir kimseden ayrılır. Rüyada gözlerinde perde bulunduğunu, sonra bu perdenin açılmasıyla gözlerinin ışıklandığını gören kimse, uzun bir müddetten beri kendisinden ayrılmış bir kimsesiyle bir araya gelir. Eğer bu rüyayı gören üzüntülü ise, Allah (C.C.) onun üzüntüsünü giderir. 

Rüyada kalbinde bir göz bulunduğunu gören kimsenin, dininin icaplarını yerine getirdiğine ve gönlünden doğarak söyleyeceği hikmetli şeylere işaret eder. Rüyada başka bir kimsenin gözünü yediğini gören kimse, o kimsenin malını yer. 

Rüyada iki gözünde de kirpik bulunmadığını gören kimse, İslam dinini zedeler. Bir kimse, kirpiğini birisinin yolduğunu görse, o adam onu rezil edecek düşmanıdır. Rüyada göz kapaklarının beyaz olduğunu gören kimsenin, başında veya gözlerinde ya da kulaklarında meydana gelecek hastalığa işaret eder. 

Rüyada vücutta bir göz veya birçok gözler bulunduğunu görmek, eğer o gözler tabii olan göze benziyorsa mala işaret eder. Bazen çok güzel göz görmek sihire, ölüm ve hayat, bazen de aile, akraba ve evlatlarının bir araya toplamaya işaret eder. Rüyada gözlerinin güzel olduğunu gören kimse, hidayet, ilim ve basiretle rızıklanır. Eğer yanında hasta olan bir çocuğu yahut hanımı veya sevdiği bir kimsesi varsa hastalıktan iyileşir. Rüyayı gören fakirse, zengin olur. Eğer bunların hiçbirisi o kimsede yoksa, durumuna uygun bir memuriyete girer. Bazen rüyada göze ilişen karartılar sıkıntıya işaret eder. 

Rüyada gözün yerinden başka bir yere geçmesi, kan akması, bedende meydana gelecek afetlere işaret eder. Rüyada anlatılmaz derecede görülen pek büyük gözler bazen Cenab-ı Hakk (C.C.) tarafından zuhur edecek yardıma işaret eder. Rüyada gözlerin mahvolması hak tarafından inecek azaba işaret eder. 

Bir kimsenin rüyada kendisinden gizlenen bir kimseye gözü ilişse o kimse o şahsı görür. Rüyada gözünde bir eksiklik hisseden kimse, bazen de ayağında meydana gelen bir zarardan dolayı şikayette bulunur. Sağ göz erkek, sol göz de kız evlada işaret eder. Rüyada göze bir şeyin düşmesi, uyanık olmaya ve kendisiyle iftihar ettiği dostundan ayırmaya işaret eder. 

Rüyada gözlerinin kulak olduğunu gören kimse, kör olur ve gözüyle gördüğü her şeyi kulağıyla işitir. Rüyada gözlerinde kızartı gören kimse meydana gelen bir hadiseden dolayı kızar. Rüyada iki gözünü çıkardığını görse, çok sevdiği çocuğu ondan ayrılır veya mal, çocuk yahut ev ya da malik olduğu ve onlarla göz aydınlığına kavuştuğu bir şeyde sinirlendiği ve kızdığı bir şeyi görür. 

Rüyada göz oymak, uzun ömre işaret eder. Bazen de göz çıkarmak, gözde meydana gelecek ağrıya işaret eder. Bir kimse rüyada vücudunda çokça göz bulunduğunu görse, bunlar çok dindar ve salih bir kimse olduğuna işaret eder. Kalbinde bir veya birçok göz bulunduğunu görmenin tabiri de böyledir. 

Rüyada tehlikeli bir kimseye göz ucuyla baktığını gören kimse, o kişi hakkında hile yapar ve ona kin tutar. Eğer o tehlikeli kimseye gözlerini açarak baktığını görse, o adam şerli olan o kişinin işlerine nezaret ve yardım eder. Rüyada gözünün demirden olduğunu gören kimse, namus perdesini yırtar ve halk içerisinde ona şiddetli bir keder isabet eder. 

Rüyada gözüyle zina ettiğini gören kimse, namahrem kadınlara bakar. Bir göze baktığını ve bu gözün kendisini hayrete düşürdüğünü gören kimse, dinen zararı dokunacak bir iş yapar. Rüyada omuzu veya kürek kemiği üzerinde bir insan veya bir hayvan gözü bulunduğunu gören kimse, kaybolmuş bir malı bulur. 

Rüyada gözünün esmer renkte olduğunu gören kimse, dostunun hanımına şüpheli bir şekilde bakar. Siyah göz, dindir. Keskin gören göz, insanların hepsi için iyidir. Ayrıca, sahibinin yakında mala muhtaç olacağına ve boşta kalacağına işaret eder. Çocuğu çok olan bir kimse böyle bir rüya görürse, o kimsenin çocuklarının hasta olacaklarına işaret eder.

Rüyada göz görmek ne anlama gelir: Size zarar vermek isteyen bir kişi tarafından gözlenmektesiniz. Bu rüya birinin sevgilinizi elinizden almaya çalıştığı anlamına da gelir. 

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Çekik Gözlü Olmak, Gözlük, Göz Doktorluğu

Göz

“Rüyada Göz Görmek” üzerine 46 yorum

    1. Rüyamda, gözlerinin alt tarafını göz torbalarının olduğu yeri göstererek morardığını söylüyordum birisine. Anlamını merak ediyorum. Hayırdır inşallah.

    2. Rüyamda gözbebeğim gibi gözümün beyaz kısmı kahverengiydi, ikisi de. Ama normal bir şeymiş gibi davranıyordum. “Yorgunum, dinlenince geçer” diyordum, başkalarına. Ben bu rüyayı istiare duasını okuyarak yattım. Zor ve sıkıntılı bir süreçteyim. Birini mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Tekrar istiareye yatacağım ama göz kısmını merak ettim. Yorumlama şansınız var mı?

  1. Evime zorla girmeye çalışanlardan birisinin gözüne cetvelle vuruyorum ve göz kesiliyor ortasından dehşet içinde uyandım.

  2. Rüyamda göz kapaklarımın altı kıllı olarak gördüm. Bazen sol gözüm, bazen de ikisi “Bunlar niye böyle uzamış” diyerek söyleniyorum. Hikmeti nedir acaba? Teşekkürler, selam ve dua ile.

  3. Ben rüyamda annem, ablam ve kız kardeşimle hafif karanlık bir ortamda muhabbet ediyoruz. Ablamın gözleri dikkatimi çekiyor, gözlerinden birisi sanırım sol gözü hafif kaymış gibi, şaşıya yakın normal değil gördüm. Kendisine gözünde problem olduğunu ve doktora gitmesi gerektiğini söyledim. “Tamam, haklısın” dedi… Etkilendim nedense, yorumlarsanız memnun olurum. Saygılar.

  4. Rüyada iki gözümün tedavi için çıkartılmış olduğunu gördüm. Gözlerim bir ara ellerimdeydi ama ben görüyordum.

  5. Rüyamda oğlumun hükümdar olduğunu gördüm. Çıplak bir kadını röntgenleyen bir adamın gözlerini dağlatılmasını emretti. Bunu yorumlar mısınız?

  6. Uzun zamandır benden koparılan 2 yaşındaki erkek torunumu sol gözü kapalı değil ama bozuk kör olmuş, annesi, babasıyla bana geliyor ve ben çocuğu öyle görünce büyük üzüntü ile yüreğim yanarak saçlarımı yolduğumu, bağırmak istiyorum, sesim çıkmıyor. Çocuğun yüzü kahverengi olmuş büyük bir acı içinde uyandım. Torunum benim her şeyim. Bu ne demek? Beni aydınlatırsanız, size çok teşekkür ederim.

  7. Rüyamda annemin gözlerinde rahatsızlık olduğunu ve benden gözlerimi istediğini gördüm. Ne anlama geliyor? Cevap yazarsanız sevinirim.

  8. Okuyun! Rüyamda gözüm elimde yine görüyordum. 1 gün sonra amcamın gözü mikrop kaptı. Sonraki günde gözümün 22 mm yanı çizildi. 22 mm olmasaydı, şimdi Allah korusun kördüm.

  9. Rüyamda gökyüzünden birçok göz bana bakıyordu. Ama sadece göz vardı, yüz yoktu. Bu gözler beni gördüğünde açılıyor, başka birini gördüğünde ise kapanıyordu. Ama onlar bir zaman sonra gökyüzünden kayboldular. Hep aradım ama bir daha bana görünmediler. Bu rüya neye yorulur? Lütfen bu sorumu cevaplayın.

  10. Rüyamda gözümde lens vardı. Lens gözüme yapışmıştı. Lensi çektiğimde altları siyahlaşmış, körleşmeye başlıyordum, galiba… Yapışıktı aşağıları ama ondan önce de gözümde lens vardı. Öyle uyumuştum ve lens arkaya doğru kayar diye korkuyordum. Gene de yorumunu bilmek istedim… Teşekkürler şimdiden.

  11. Rüyamda kendimi hapishane gibi bir yerde buluyorum. Sonra bazı kişilerin karanlık bir odaya gittiğini ve bazılarının öldüğünü görüyorum. Sonra sıra bana geliyor ve benle birlikte bir kişiyi daha o karanlık yere bırakıyorlar. Karanlığın içinden 2 kişi beliriyor, 2 sininde gözleri kör, bembeyaz. Biraz şişman, şalvarlı, elinde bastonu olan, yeşil takkeli, hacı hoca vs. 2mizden birini seçip öldürecek. En çok korkanı öldürüyordu, yanlış hatırlamıyorsam. Benle gelen kişinin arkasına geçip, beklemeye başlıyoruz. Takkeli adam yaklaştıkça, ben titriyorum ve beni öldürmek için seçiyor. Tam karşıma dikilip bastonuyla kafama vuracakken, takkeliyi itip kaçıyorum ve rüya bitiyor. Bu rüyanın yorumunu çok merak ediyorum. Yorumlarsanız sevinirim.

  12. Rüyamda gözleri yeşil ama çok güzel aynı zamanda kör bir adam benden sigarasını yakmak için çakmak istiyor. İki çakmak çıkardım yanmadı, üçüncüsü yandı.

  13. Gözlerim içinde kan vardı. Aynada baktım kıpkırmızıydı ve kanlı yaş geldi. Ağladıkça gözlerimdeki kırmızılık ve kan gitti ve daha sonra boynumda ve omzumda kırmızı büyük izler vardı. Doktor “Çok hastasın” dedi. “Ölecek miyim?” dedim. “Hayır, kurtulacaksın” dedi. Ben de uyandım! Allah hayırlara çıkartsın. Lütfen yardımcı olun!

  14. Rüyamda annemin gözleri kapanmış, görmüyor. Onu hastaneye götürmemi istiyor. Yorumlarsanız çok sevinirim.

  15. 3.üncü çocuğum oluyor. O da diğerleri gibi erkek ve gözleri masmavi. Çocuk ayrıca sarışındı.

  16. Rüyamda yeni doğmuş bebeğin gözlerini gördüm. Çok güzel gözleri vardı, çok sevimli bir bebekti. Gözlerinin rengi gözbebeği kahverengi, kenarları maviydi…

  17. Selamünaleyküm arkadaşlar. Arkadaşım benim yerde yatar bir vaziyette gözümün oyulduğunu görmüş. Ne anlama gelir? Acil yardım!

  18. Hayırlı sabahlar. Ben de gördüğüm rüyayı yorumlayamadım, yorumlayabilirseniz sevinirim. Rüyamda evlenmeyi düşündüğüm erkeğin evine gidiyorum. Kapıyı bana eşi açıyor. Beni görür görmez şaşkınlıkla ve iç çekerek “En sevdiği” diyor ve gözleri kahverenginden maviye dönüşüyor.

  19. Benim gördüğüm ile alakalı bir şey değil burada yazanlar. Ben Rüyamda erkek arkadaşımla akraba olduğumuzu ve tüm ailemle beraber onlara gittiğimizi gördüm. Ancak erkek arkadaşım başka biriyle evliymiş ve evine gitmiyormuş. Sonra eşi geliyor ve eşi tam burnunun üzerinde tek mavi gözü olan kısa boylu bir kadındı ve beni eşinden ayırmaya çalışmakla suçladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Ben çok sık rüya gören bir insan değilim ve bu rüya beni çok etkiledi, gerçek gibiydi. Bu yüzden anlamını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

  20. Ayrıldığım eşimin birlikte olduğu kadının sağ gözünün şiş ve iltihaplı olduğunu, o gözünü bantla kapattığını, beni görünce bandı açtığını, gözünün enfeksiyonlu olduğunu gördüm. Ben o an eski eşimle konuşuyordum. Bu ne demek? Yorumlarsanız sevinirim.

  21. Rüyamda küçük kardeşimin gözüne çakmakla ateş tuttuğumu ve kardeşimin gözünün bir tarafının kızardığını gördüm. Anlamı nedir?

  22. Bir tanıdığımın gözlerini gördüm rüyamda, gözaltlarına mavi ya da yeşil boya sürmüştü, bir parmak kalınlığında idi.

  23. Merhabalar, ben rüyamda birini silahla gözünden vurdum ve adam öldü. Tabiri nedir acaba? Teşekkürler.

  24. Rüyamda gözümden siyah ve parmak büyüklüğünde irinleri temizledim. Ne anlama gelir? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

  25. Rüyada gözlerime kalın bir şekilde siyah renkte sürme çekilmiş.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  26. Ben rüyamda sol gözümün üstünde bir şey var sanıyorum ve elime bir ipin üstünde 4-5 tane kirpiğim sıralı bir şekilde elime geliyor. Ne demek acaba?

  27. Göz pınarlarımdan 4 adet minik temiz beyaza yakın krem rengi taş düşmesi ne anlama geliyor?

  28. Hocam rüyamda benim başımda dua okuyorlardı. Ve “La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil’Aziym” sözleriyle başladılar. O söze başlarken ben gözümü kapattım ve gözüm kapalıyken kırmızı üçgen içinde kırmızı tek göz gördüm. Bu tam olarak ne demek?

  29. Rüyamda eşim belden üstü çıplak koltuğa oturup dayanmış ve kahverengi gözlerini kocaman açmış bana bakıyor sağa sola oynatıyor birden sağ gözü dışarı doğru pörtlüyor kocaman sonra hemen normale dönüyor tekrar pörtlüyor oynatıyor böyle birkaç defa tekrarlanıyor ben ay ne oldu gözüne eyvah doktora gidelim diyorum o gülüyor derken ben uyanıverdim bu rüyamı bana yorumlarsanız sevinirim

  30. Merhaba,rüyamda arkadaşımla bir cafeye gidiyoruz masaya oturuyoruz ama oturdugumuz masa da da benim sevgilimin arkadaşları var sonra bu arkadaşım masadan kalkıp gidiyor degişik hareketler yapıyor sonra bizim yanımıxa tekrar geliyo ve bu arada bi tane genç çocuk masamıza geldi sadece bana baktı ve alnında tek göz oldugunu gördüm renk siyahtı acaba anlamı nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir