Rüyada Köy Görmek

Rüyada tanınan ve bilinen köy, o köyün kendisine, orada oturanlar, köye nisbet edilen şeylere; tanınmayan köy karınca yuvasına, karanlık odaya, bozgunculuğa ve toplumdan ayrılmaya, zulüm ve cehaletle gelen sapıklığa işarettir.

Bkz: Köy İmamı, Köylü

Rüyada Köyüne Gitmek

Rüyada köyüne gitmek, biriyle kavga etmeye; şehirden köye geçmek iyi olanı bırakıp kötü olanı tercih etmeye, iyi olduğunu sanarak kötü bir şey yahut şer olduğunu sanarak iyi bir şey yapmaya işaret eder.

Rüyada Köye Gitmek

Rüyada köye gitmek, güzel amel işlemeye; köyden çıkmak zorluk ve sıkıntılardan kurtulmaya; bir köyün harap olduğunu görmek, o köyün maruz kalacağı bela ve musibetlere delalet eder.

Rüyada Köy Yumurtası Görmek

Rüyada köy yumurtası görmek, çok çalışmaktan dolayı iyice yorulduğunuza, dinlenmeniz gerektiğine yorumlanır.

Köy

“Rüyada Köy Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Bir örgütün eline düşüyorum. Örgütün bir üyesi olmam gerektiğine zorlandığımı düşünüyorum. Kaçmayı düşünüyorum. Örgütün aralarında bir arkadaşım var ama o örgütün adamı değil. Arkadaşım onlarla samimi. Ondan yardım almayı düşünüyorum beni bırakmaları için. Ama ben çok rahat davranıyorum korkmuyormuşum gibi. Biz yüksek bir yerdeyiz. Aşağımızda çok güzel bir köy var. O köye onlar hakim onların elinde gibi köy ama köy çok güzel. Bir ara ben bunlarla nasıl yaşayacağım. Faaliyetlerine katılacağım. Ölümle burun buruna geleceğim diye korkuyla ürperdim. Arkadaşım bir yere gitti. Ben de arkasından gittim bana yardım et demek için. Bir yere girdi. Ben onun oradan çıkmasını beklerken kaçmayı düşündüm. Bir kadın vardı orda. “Kaçma seni vururlar” dedi. “Kaçsam da evimi bulurlar” dedim kendi kendime. Sonra bir çocuk vardı orda 3 ya da 5 yaşında. Onunla oynadım. Şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim.

    1. Bence STV’ de “Şefkat Tepe” açıkken uyuya kalmışsın. Bir daha ki sefere git odanda uyu. Hayırlı günler. 🙂

  2. Ben şuan 45 yaşındayım. Annem rüyasında benim çocuk halimle görmüş ve pis suya düşerek boğulduğumu görmüş. Bağırırken uyanmış. Yorumlar mısınız teşekkürler

  3. Rüyamda kayboldum. Köy gibi bir yere geldim. Bir evin önünde kaybolduğumu anlatıyorum o evin büyükbaş hayvanlarından korkuyorum. Özellikle çok büyük bir inekten korkup ağacın tepesine çıkıyorum. Telefon veriyorlar eşimi arıyorum ama numaralara basıyorum yanlış yazıyor. Uzun uğraştan sonra eşim seni alacağım bekle diyor. Gece 12 olmuş bekliyorum, uyandım. Yorumunuzu çok merak ediyorum. Bilen var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir