ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Para Görmek

Rüyada para görmek genel tabiriyle üzüntü ve kedere, bayağı rızka ve darlığa; gösterişe, üzüntü veren söze, sıkıntı doğuran davranışa işaret eder dediler. Rüyada elinizdeki parayı birileriyle paylaştığınızı görmek dostlarla görüşmeye, sıkıntıdan sonra rahata ermeye, sözün tükendiği yerde maddi imkanların devreye girmesine delalet eder. Rüyada gümüş para yutup abdest bozarken para çıkardığını görmek zındıklığa delalettir. Rüyada altın para yutup para çıkardığını görmek, imandan sonra küfre düşmeye delalet eder. Rüyada sarık yahut şapkası içinde para görmek abdest bozacağınızın habercisidir. Rüyada üzerinde kutsal ifadelerin yazılı bulunduğu paraları görmek, şiir ve musikiyi Kur'an'a tercih etmeye delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Para Cüzdanı, Darphane, Paralı Kimse.)

Rüyada para almak veya vermek veya tomarla para görmek, parlak şans ve servetin habercisidir. Rüyada para bulmak, şansının açılacağına, zengin olacağına bu sayede refaha ereceğine işaret eder. Rüyada para kaybetmek, kısa sürecek sıkıntı ve endişelere işarettir ama bu sıkıntılar küçük kuruntulardan ileriye gitmeyecektir. Rüyada para saymaksa, kişinin umduğundan daha çok başarılı olacağına bir işe işarettir. Rüyada bakır para görmek güzel, uğurlu bir iş ile taçlandırılacağınıza işarettir. Rüyada küçük değerde bir madeni para bulduğunu ve bunu sakladığını uğur parası yaptığını gören ufak sıkıntılar çektikten sonra, çok mutlu olacak anlamına gelir. Parayı kaybetmediğiniz sürece, hayatınızda birçok güzel değişiklikler olacak. Rüyada kağıt para görmek kişinin çalışması ve sorumluluklarını bilmesi sonucunda alacağı paradır.

Rüyada çok paranız olduğunu ve onları saymakla bitiremediğinizi görmek, yapmak istediğiniz bir işi tamamlayamayacağınıza, yahut çalıştığınız yerde bazı ihmallerinizden dolayı zarara uğradığınıza delalet eder. Yolda giderken yerde büyük miktarda bir para bularak aldığınızı görmek, elinizden bir miktar para çıkacağına işarettir. Bir kimse rüyada Allah (C.C.)'in ismi yazılı birtakım paralar görse, Kur'an-i Kerîm yerine sema ayini ve şiir söylemeyi kendisi için daha hoş görür. Paraya rastladığını gören kimse için, meşakkat ve usançlıktır. Rüyada para çalmak; istemeden bir kimse hakkındaki bazı sırları öğreneceğinize delalet eder. Rüyada paranızı çaldırmak; herkesten saklamaya özen gösterdiğiniz bir işin açığa çıkacağına. Rüyada para basmak; gizli saklı bir teşebbüste bulunulacağına delalettir. Rüyada kendinizi para yırtarken görmek ise; önceden başlamış olduğunuz fakat artık pişmanlık duyduğunuz bir işten vazgeçmeye işarettir.

Rüyada değerli paraları yaktığınız ve onların alev saçtığını gördüyseniz geçici süre ile çevrenizde itibar kazanacağınıza delalettir. Rüyada birisine borç para verdiğinizi görmek bir yakınınızın kalbini kırdığınız, birisinden borç para almanız ise hayal kırıklığına uğrayacağınız anlamına gelir. Rüyada tomar tomar para saymak hakkınızda dedikodu yapıldığına, paraları sayarken bir türlü kafanız karışıyor ise başladığınız bir işten vazgeçeceğini anlamına gelir.

Rüyada çocuklara para dağıttığınızı görmek etrafınızda kendinizden yaşça ve deneyimce küçük olan kişilere ilim ve irfanınızdan dağıtacaksınız demektir. Rüyada kendinden büyük kişilere para dağıtmak büyüklerin yardımını göreceksiniz ve sonunda onlara teşekkür edeceğinize işaret eder. Rüyada bir insana canı karşılığı para ödediğini gören kişi büyük bir şeyden feragat ederek daha büyük bir şeye sahip olacak demektir. Rüyada para biriktirdiği halde hiç parası olmadığını görmek beyhude bir çaba ile çok fazla zaman harcayacak demektir. Rüyada parasız kaldığını gören kişi para kazanmak için iş değiştirecek veya ek bir iş yapmaya başlayacak demektir. Rüyada para ile oynadığını gören kişinin gözünü para bürür tehlikeli bir yolar girer. Rüyada paraları bir küpe koyup bir yere gömdüğünü gören kişinin eline az emek sonucu yüklüce bir miktar para geçer ve etrafındaki insanlardan bunu saklamak için büyük bir çaba harcamak zorunda kalır. Rüyada paraları bir su içinde görmek dilek üstüne dilek dileyeceğine ve bu dileklerinin sıra ile kabul olacağı şeklinde yorumlanır.

 

Para rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

410
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

sabret

Karmaşık bir rüya yorumu.

28.06.2013 11:03:14

ruyatabirleri.gen.tr

Rüya tabirleri çeşitli yorumcuların tabirlerinden derleme olduğu için bazı tekrarlar olabilmektedir ancak her biri tek tek düzeltilmekte ve rüya tabiri uzmanları tarafından incelenerek güncellenmektedir. Bu sürece katkıda bulunup bizi uyardığınız için teşekkür ederiz.

16.08.2013 12:52:47

nurco

Rüyamda kızımla beraber bir okula gidiyoruz. Orda bir sınıfa giriyoruz. Orda yardım dağıtıyorlarmış kızımın adını söylüyorlar. Ona kapalı bir zarf veriyorlar 2 zarfta bana veriyorlar sonra kızım diyor ki benim zarfta 350 TL var anne diyor ama ben zarflarımı açmıyorum sonra okulun bahçesine iniyoruz. Orada da bayağı bir kalabalık var tanıdıklar falan orda yerlere döşenmiş kare taşlar var. Çekiç yardımıyla onları söküyorum hatta bir tanesini kaç parçaya bölüyorum sonra okulun giriş kapısına gidiyorum. Orda eski bir komşumuzu görüyorum nasılsın diyorum oda bana eski bir komşumuzun kızının çocuğuyla beraber durumun ağır olduğunu söylüyor.

14.07.2013 13:33:56

ayşe

Rüyamda maddi sıkıntılarım olduğu için bana yardım olmak amacıyla arkadaşlarım aralarında para toplayıp verdiler. Acaba bunun anlamı nedir?

15.07.2013 11:45:38

Refref K.

Rüyamda bir dede bana önce kucakla para sonra çuvalla para getirdi, verdi.

14.01.2014 17:14:08

Mehmet

Rüyamda kaynanamın bana saat ve para vermesi  ne anlam taşıyor? Ben eşimden ayrıldım.

23.07.2013 14:36:55

Fatihcan

Kayınvaliden gününü sana hiçte iyi olmayan fikirleri ile geçiriyor. Sana düşen ise sabırlı olmak ve sabah erken vakitte bildiğin kadarıyla Kur'an okumak.

28.05.2014 03:32:03

Mls

Rüyamda elimde 100 TL vardı ama paranın uç kısmı hafif yanık. “Bunu dağıt diye” eşim bana parayı verdi ama parayı dağıtmadım.

26.07.2013 10:35:13

Fatihcan

En doğrusunu Allah bilir. Eşin bir sıkıntının giderilmesi hakkında fikir vermiş sen değerlendirmemişsin.

28.05.2014 03:38:44

İlyas

Rüyamda kağıt 10 TL verdim. Nedir bunun alameti?

30.07.2013 13:02:08

Güliz

İlyas, bunun anlamı parlak şans ve servettir. :)

11.04.2014 11:57:03

Knyksl2912

Rüyamda annem yeğenime avuç dolu bozuk para veriyor. Yeğenim de alıyor (madeni 1 liralıklar.) Ne anlama geliyor?

30.07.2013 17:41:43

Knyksl2912

Rüyamda kardeşimle meclisin yemek hanesine gitmişiz. Bir sarışın bayan “Milletvekili değilsiniz buraya giremezsiniz” diyor ama bir adam benim puanımın yüksek olduğunu ve girebileceğimi söylüyor sonra o adamın bacakları ve vücudu ayrılıyor. Bir tarafta bacakları, bir tarafta da vücudu duruyor. Ne anlama geliyor?

30.07.2013 17:47:20

Özgür B.

İstediğim cevabı tam olarak alamadım. Ben rüyamda kısaca bir miktar kağıt para görüyorum. O kadar çok harcamama rağmen hiç azalmıyor, bitmiyor. Elimi cebime atıp paramı bir şey almak, harcamak için çıkardığımda bir sürü para var ve hiç azalmıyor. Bir yorum yapabilirseniz sevinirim...

07.08.2013 03:27:34

Berkay

Ben rüyamda para gördüm ama gerçek değildi.

06.09.2013 17:33:47

Dilan

Ben rüyada bozuk para gördüğümde ya hastalanıyorum ya da bir şey duyup moralim bozuluyor.

12.09.2013 09:47:14

Leyla

Merhaba rüyamda bir evden çıktık, yakın gitmek için otobüse bindik. Bir baktım, ön koltuğun cep bölümünde bir sürü kağıt yüksek meblağda paralar, onları çantama doldurdum. Bu sırada kardeşim gördü, ona da birazını verdim. O parayla üç ev alabiliyormuşum ve borçlarımı ödeyebilecek kadar paraymış ama paraları epey çanta da taşıdığımı gördüm.

26.09.2013 16:15:49

NALAN Ş.

Rüyada ölmüş birinden yüklü bir miktar para almak, ne demektir?

30.09.2013 11:58:50

Dilara

Ben rüyamda kağıt ve demir para topladım. Paralar bitince sonda bir not buldum. Bu notta şöyle yazıyordu, “İhtiyacın varsa al.” Acaba bu ne demek oluyor?

16.10.2013 15:14:56

Tarttar

Tomarla para gördüm, elimde taşırken bile zorlanıyorum. Zar zor birilerinden kaçıyorum ve çok telaşlıyım. Amcamın evine gidip tüm paraları ona veriyorum ve kaçıyorum, kaçarken kaçtığım adamlar beni görüyor. Bir Ata binip kaçmaya çalışıyorum ama at tan iniyorum, ortalık çamur olduğu için yürürken bile zorlanıyorum.

19.10.2013 20:11:11

Özge A.

Rüyada birisi bozuk para verdi, ben alınca paralar toplu iğne oldu.

03.11.2013 10:19:14

Kenan E.

Alacaklı olduğum kişiden para aldım.

11.11.2013 08:53:48

Efrail E.

Rüyada başbakanın ihtiyacı olanlara dağıtmak üzere para vermesini, nasıl yorumlayabiliriz?

30.11.2013 20:52:49

Mustafa S.

Rüyamda bir bavul dolusu para bulan bir yakınımdan “Senin ihtiyacın yok” deyip alıyorum. O paranın bir miktarıyla ev alıyorum. Bunun anlamı nedir?

10.12.2013 12:52:45

Necla

Merhabalar ben rüyamda arkadaşlarla kafeye gitmiştik. Sonra da hesabı ödeme zamanına geldik. Ben de ödeyeceğim diye tutturdum. Bir elimde bozuk paralar vardı, bir elimde de kağıt para vardı. Hesabı ödemek için bozuk paralar yetti ve bozuk paraların hepsini hesaba ödedik. Ve rüyamdan uyandım. Ne demek acaba? Merak ettim.

11.12.2013 23:42:01

Nadir R.

Rüyamda boyuma yakın bir kütle yığını yepyeni para gördüm. Bunlar desteler halindeydi fakat 2 tane özel tim giysili polisin birine beş altı deste kadar haraç verdim, sanki. O da paraları şeffaf bir naylon torbaya koydu.(Şu kuru temizleyicilerin elbise astıkları naylon torbalara beziyordu.) O arada polislerin şefi geldi. Ben rüşvet verdiğimi ispatlamak için ona paraları göstermek istedim. Bir naylon kapaklı çöp kovasına “Sizi görünce bıraktı” diyerek çöpü karıştırdım. Çöpte para torbası yoktu. Sanki üzerindeki yelek gibi bir şeyin içine sokmuş gibi hissettim. Uyandım. Hayır olsun, inşallah.

12.12.2013 05:53:09

Betül

Rüyamda kâğıt parayı yırtıyordum ve sonra bant arıyorum. Buluyorum bandı ama bantlamıyorum. Bunun anlamı ne demek acaba?

20.12.2013 18:51:45

Nezo

Annemin cebince bir sürü dolar görüyorum.

26.12.2013 08:43:50

Efe

Rüyamda bir arkadaşım bana bir deste ama yarıdan katlanmış şeklinde para veriyordu. Sonra bir deste daha verdi sonra bir deste daha. Hatırladığım kadarıyla 3-4 deste ya da tomar para verdi, bana. “Bu senin payın ya da hakkın” dedi. Tam hatırlamıyorum. Rüyanın yorumu için şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

31.12.2013 03:04:08

Meloş

Rüyamda 6 adet renkli sayılar gördüm. Daha sonra para kazandım. Bu rakamlar söylendi. “97-79.” anlamı nedir?

12.01.2014 20:57:55

Fatma

Selam. Ben rüyamda 1 küp buldum içi altın sikke dolu ama ben bir ya da iki avuç aldım.

15.01.2014 21:14:07

Cansu

Rüya tabiriniz çok yardımcı oldu. Teşekkürler.

10.02.2014 09:14:40

Elif

Rüyamda az miktar parayla çerez alırken, param yetmedi ama sonradan cebimden 10 TL çıktı. Ve ben de çerezciye 10 TL em olduğunu söyleyemedim. Bu çerezciyi tanıyorum. Sizlerden bu rüyamın sevgilerimle ne anlama geldiğini diliyorum.

15.02.2014 07:32:40

E.Y.

Rüyada para hakkında konuşmak.

15.02.2014 12:17:36

Gülşen

Çok eski bir tanıdık ölmüştü ve rüyamda bana 20 TL verdi. “Bana süt, yumurta, peçete al. Unutma sakın, muhakkak al” dedi.

21.02.2014 10:02:43

Can C.

Dondurma alacağım. Cebimden bir tomar kağıt para çıkarıyorum esnafa uzatıyorum. Fakat uzattığım kağıt para, tedavülden kalkmış. Esnafta gülerek onu almıyor. Elimdeki tomardan, şu an tedavülde olanı çekiyor gülerek. Elimdeki tomarda birkaç tane daha şu an kullanılmayan paramız var.

24.02.2014 08:00:55

Naz

Rüyanızın hiçbir anlamı yoktur. Sadece bir olayın etkisi altında kalmışsınız.

02.03.2014 17:53:55

Tanem

Arkadaşlarınızla kavuşacağınıza ve sıkıntıya girip sıkıntıdan sonra rahata geleceğiniz anlamındadır.

02.03.2014 17:46:36

Erol

Ailenizden en son ölen kişinin, sizden hayır istediğine delalettir.

02.03.2014 17:51:40

Ebru A.

Rüyamda dışarıdayım ve bir arkadaşımla beraberim. Birden sokakta bir sürü kağıt para buluyorum ama o kadar çok. Her gördüğümü alıyorum ve cebime koyuyorum. Ama paralar sanki elinin içinde buruşturulup atılmış gibi düzgün değiller. Anlamını açıklayabilir misin? Teşekkür ederim.

04.03.2014 14:38:20

Beklemekte

Bir deniz kıyısında bornozla dururken aniden koşup denize dalıyorum ve dibine kadar inip tekrar yüzeye çıkıyorum. Hatta denizden yukarı doğru biraz uçup, yükselip sonra bir daha denize daldım. Yüze yüze denizin sonuna gidiyorum ve de bittiği yerde ir vakfa ait paraları buluyorum ama hepsini bir yere toplayıp bana ait olmadığı için almadım ama başkaları gelip onları çaldı.

09.03.2014 11:37:26

Adsız

Arkadaşım rüyasında beni bozuk para toplarken görmüş. Ben o paraları almak istiyormuşum ısrarla. Ve “Bak ne kadar çok param var” diyormuşum. Beni bir çocuğun içten içe takip ettiğini görmüş. Bunun anlamı ne olabilir sizce?

15.03.2014 16:09:41

Selin

Rüyada sadece paranın lafı geçiyor ve bir hizmet karşılığı vereceğim para ile ilgili küçük bir pazarlık yaptım. Bu ne demektir caba?

17.03.2014 12:13:41

NLNNLN

Rüyamda ölmüş olan babam bankamatikten para çekmiş ama kağıt paraların bir yüzleri bembeyaz. Anlamı nedir acaba?

22.05.2014 22:10:16

Fatihcan

En doğrusunu Allah bilir... Babanız için sadaka vermeyi ihmal etmeyin ve sabah akşam Fatiha okumayı unutmayın.

28.05.2014 03:47:52

Selime D.

Rüyamda para gördüm. Ve bu yorum doğru.

23.05.2014 09:29:58

Pelin

Rüyamda bir telefoncu dükkanına giriyorum. Satıcıya 50 TL veriyorum. Para sayma makinasına koyuyor. Makinada para sahte yazıyor ama o para üzerini veriyor. Ben de diyorum ki “Para sahteymiş niye üzerini veriyorsunuz ki? Hem ben öğretmenim, böyle şeylerle işim olmaz. Bana inanmıyorsanız okul internet sitesine girin resmimi görürsünüz.” Esnafla böyle tartışıyoruz sonra adam ikna oluyor.

09.06.2014 07:55:37

Yusuf

Bankamatikten para çekmeye gittim, 20 lira gibi çektim. Önümde ki şişman bir adam da o esnada çekti ve param onun parasına karıştı. Paramı aldı, ben de peşinden gittim paramı aldım. Lütfen acil yorum istiyorum.

09.06.2014 12:35:56

Ata

Halanın oğluna babanın dediğini anlat. Borç falan almış mı diye sor.

23.06.2014 20:40:59

Bilal

Selamünaleyküm. Ben rüyamda vefat etmiş olan babamı gördüm ve bana dedi ki “Git halanın oğlunda benim 200 Euro’m var. Onu al bana getir” Bu ne demektir? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar, Bilal K.

13.06.2014 21:29:53

Yazgulu

Rüyamda bir tavuk fabrikasına benzer garip bir yerdeydim ve sıralanmış tavuklar vardı kesilmiş, soyulmuş, beyaz etli tavuklardı. Cebimden çıkardığım eski bakır üstünde garip yazılar bulunan paraları tek tek tavukların arasına koyup saklıyordum. Aklıma takıldı acaba ne anlama geliyor bu rüyam? Saygılarımla.

14.06.2014 01:39:37

Ayhan

Rüyada kağıt paralar görmek ama sahte gibi bir deste para ve kalabalık yemekli bir misafirlikte olmak ve kız çocuğu görmek nedir?

20.06.2014 12:27:01

Enginn

Rüyamda tomar tomar paralar gördüm ve bayağı da dağıtıyordum...

22.06.2014 03:22:19

HEREN03

Merhaba, ben rüyamda çok değer verdiğim, benim için çok kıymetli birinden bir miktar kağıt para veriyor ve bana “Aferin sana” diyor. Bunun anlamı nedir acaba? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

29.06.2014 08:52:49

Hulya U.

Rüyamda annemin evinde ve elinde mavi renkte bir kutunun içinde bir demet kağıt para vardı. Bana “Sen de de varsa ver aynı kutuda olsun. Temelli Türkiye’ye kesin dönüş yaparız” dedi.

06.07.2014 20:46:17

Salih

Rüyamda bir bisiklet buluyorum sonra şuan küs olduğum bir arkadaşımla yolculuk ediyorum. Derken bisiklet yolda bozuluyor sonra mahalleme dönüyorum. Ne alakaysa bizim mahallede tostçu bir dayı bisikleti ona 350 TL ‘ye satıyorum. Hemen bisikleti tamir ediyor. Ben de bu kadar basit miydi diye daha para istiyorum. O da bana sanki değersiz 3 tane demir para veriyor, ben de onu kabul etmeyip geri veriyorum.

07.07.2014 14:40:54

İbrahim

Rüyamda para gördüm biri veriyor ama onu bilmiyorum. Dağıtmam için bana tomarla para veriliyor. Kadının bir tanesi geliyor “Ne kadar ihtiyacın var?” diye soruyorum. “200 milyon yeter” diyor. Ben çıkarıyorum 500 milyon veriyorum. O kadar çok ki para dağıt dağıt bitmiyor. Bu ne anlama geliyor?

08.07.2014 09:12:50

...

Bozuk para görmek neye işaret eder?

11.07.2014 12:22:24

Nurten

Rüyamda, oğlumun üzerinde kağıt paralarla sarılı bir şekilde yanıma geldiğini gördüm, deste şeklinde değildi tek tek idi. Fakat çok fazla sarılıydı kat kat sarılmıştı. “Paralara bak, bunlar para” deyip burnuma sürtüyordu. “Hiç para görmedin mi?” diyordu. Bu arada rüyamda ben oğlumun geldiği anda uykudaydım, o beni o şekilde uyandırıyor. Cevaplarınız için teşekkürler.

11.07.2014 14:46:07


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2014 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook