Rüyada Arazi, Yer ve Zemin Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada arazi ve yer görmenin dört tabiri vardır: 1-Kadın 2-Dünya 3-Mal 4-Yöneticilik.

Hz. Danyal (a.s): Arazi/ yer, kadına işarettir. Uzun, geniş ve etrafı duvarlarla çevrili temiz bir arazinizin olduğunu görmek; iffetli ve temiz bir eşinizin olduğuna işarettir. Rüyada uçsuz-bucaksız bir arazinizin olduğunu görmek; evleneceğinize ve eşinizden menfaat elde edeceğine delalettir.

Kendinize ait arazide çeşitli bitkiler ve yeşillikler olduğunu görmek; İslam dini üzere olduğunuza işarettir. Zira rüyada yeşillik, İslam dinine delalet eder.

İbn-i Sîrîn: Arazide belirli sebzelerin olduğunu görmek; erdem ve diyanet sahibi biri olduğunuza ve ahiret sevabı elde edeceğine delalet eder.

Rüyada meçhul bir çölde olduğunuzu görmek; uzak bir yolculuğa çıkacağınıza delalettir. Bir yeri kazıp toprağını yediğinizi görmek, yediğiniz toprak kadar mal bulacağınıza; kuyu açmak için yeri kazdığını görmek, hile yoluyla dünya malı elde edeceğine işaret eder.

Rüyada yere gömüldüğünü görmek; üzüntü ve sıkıntı yaşayacağınıza ve bir kadın yüzünden malınızın telef olacağına delalet eder. Kendi arazinize tohum ektiğini veya ağaç diktiğini görmek; rızkınızın bollaşacağına ve geçiminizin rahat olacağına delalettir.

Cabir Mağribî: Kendinize ait bir araziyi sattığınızı görmek; sıkıntı yaşayacağınıza; arazinizin sele kapıldığını ve harap olduğunu görmek, söz sahibi birinden zarar göreceğinize delalet eder. Rüyada yerin sizinle konuştuğunu ve size iyi bir müjde verdiğini görmek; insanları şaşırtacak kadar dünya ve ahiret menfaati elde edeceğinize ve öldükten sonra hayırla anılacağınıza delalettir.

Rüyada yerin ayaklarınızın altında toplandığını görmek; ecelinizin yaklaştığına yorulur. Yerin bir bölümünün ayaklarınızın altında toplandığını görmek; geçim konusunda zorlanacağınıza; aynı yerin tanıdık birine ait olduğunu görmek, arazi sahibinin geçim konusunda rahatlığa çıkacağına delalettir.

Rüyada kendinize ait bir yeri genişlettiğinizi görmek; ömrünüzün uzayacağına delalettir. Bir arazide yürüdüğünüzü görmek; yolculuğa çıkacağınıza işarettir.

İsmail Eş’as: Kendinize ait bir yeri veya araziyi sabanla sürdüğünüzü görmek; büyük bir meslek sahibi olacağınıza, bir kadından menfaat elde edeceğinize veya çıkacağınız bir yolculukta kazanç sağlayacağınıza işaret eder. Rüyada kendinize ait bayındır bir yer görmek; iş konusunda kariyerinizin yükseleceğine aracılık eder. 

Rüyada kendinize ait kötü ve harap bir yer görmek; işinizin kötüye gideceğine veya biriyle aranızda husumet çıkacağına delalettir.

Rüyada ekili bir arazinin ortasında olduğunuzu görmek; biriyle ortak olacağınıza veya evleneceğinize işarettir. Bir arazinin ortasında şaşkın bir vaziyette durduğunuzu ve arazide bir gül bittiğini görmek; dindar ve takvalı bir kadınla evleneceğinize ve ondan bir çocuk sahibi olacağınıza işarettir.

Arazi / Yer / Zemin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir